Monday, May 11, 2009

Annesiyle kuzusu aynı filmde...

İlk anneler günümü yaşıyorum, kızım sayesinde. Tarifsiz bir duygu annelik; çevreniz de size başka türlü davranıyor. Hele de anneler günü pek bir anlamlıymış, anladım ki.

Pınar Çocuk, muhteşem bir fikirle Anneler Günü'nün büyük payesini cebine indirdi. Frekansı çok olan, çok duygusal, çok gerçek bir kurguyu TV'de sundu.

Ana mesaj: "bi tek annem olsun bana bir şey olmaz"
Cast: gerçek anneler, anneanneler ve torunlar



Pınar Çocuk, ATL ile yetinmedi; piyasaya bir interaktif kampanya örneği sundu. Bu interaktif kampanyada, Pınar Süt ile büyüyen anneler, kendi anneleriyle birlikte çektirdikleri çocukluk ve gençlik fotoğraflarını www.pinarcocuk.com.tr adresine yükleyebiliyor. Çocuklarıyla birlikte çektirdikleri fotoğrafları da siteye ekleyerek kendi kliplerini yapabiliyor. Böylece tüketiciler Pınar reklam filminde yer alma şansı yakalayıp; çocuğuyla yaşadığı güzel anılara bir yenisini daha ekleyebiliyor.Aynı konseptin içine tüm tüketicileri de aldı; dileyenler "3 nesil" fotoğraflarını yükledi ve kendilerine özel video hazırladılar. Üstelik beğenilenlerin TV'de yeniden boy göstermesi sağlandı.

İnternette web sayfasıyla tüketicilerle buluştu.

Bunun dışında, facebook'ta bir sayfa(page) oluşturuldu. Facebook ahalisi, buna da ilgi gösterdi; katılımcı sayısı az olsa da farkındalık yaratmak adına güzel bir uygulama olabilir..

Yani tüketiciler, marka ile etkileşime geçti. Bence asıl başarı bu noktada gerçekleşti; başarı, tüketici ile aynı ritme sahip olmak.

No comments: